Vandra med koll

  Vandra med koll – hjälp era invånare ta kollektivtrafiken till naturen

  Vandra med koll är en ny digital tjänst som kopplar samman vandringsleder med kollektivtrafiken och hjälper till att planera din vandringstur efter dina behov. Tjänsten ger ett anpassat förslag på vandringstur tillsammans med tider för buss eller tåg till startpunkten och från slutpunkten för vandringen. Vandra med koll finns redan i Skåne och snart på Gotland men är nu möjlig att sätta upp för valfri geografisk region.

  Utflyktsplan från tjänsten Vandra med koll.

  Utflyktsplanen guidar hela vägen

  Vandra med koll ger en egen utflyktsplan för hela utflykten. Vandraren väljer hemmahållplats, vandringstakt, tid för pauser och utforskar sedan områdets vandringsleder på en karta. Genom att klicka på vandringsleder får användare förslag på vandringsturer samt hur denne tar sig dit och hem med kollektivtrafik. I utflyktsplanen får man detaljerade uppgifter om hela resan. Utflyktsplanen finns i mobilen eller kan skrivas ut om man vill det. Dessutom ger Vandra med koll också inspiration och vandringstips för den ovane vandraren, eller besökaren som är ny i den aktuella regionen.

  Vandra med koll - skärmvy där du matar in varifrån och när du vill resa samt hur långt du vill vandra.  Grafisk illustration av tjänsten Vandra med koll.

  Skaffa Vandra med koll till din region eller kommun

  Låter det intressant? Vandra med koll finns redan i Skåne och snart på Gotland men är nu möjlig att sätta upp för valfri geografisk region. Hör av dig om du vill veta mer eller få en demonstration av tjänsten. Om vi får tillgång till digital leddata för era vandringsleder kan vi antagligen göra en anpassad demo som tydligt visar hur tjänsten skulle kunna se ut för just ert sammanhang.

  Vi står bakom tjänsten

  Trivector Traffic har tillsammans med Diwic Software and Music AB och Skånetrafiken i ett Vinnova-finansierat projekt utvecklat Vandra med koll. Vårt gemensamma syfte är att göra det mer attraktivt att resa kollektivt till naturen, och att få fler att ta sig ut i naturen. Såväl för dem som vanligen tar bilen, och för grupper som saknar bil. Det ökar resandet med kollektivtrafik på linjer i anslutning till vandrings- och naturområden, linjer som ofta har ledig kapacitet vid de tider då många vill ut i naturen. Tjänsten i Skåne visar att det behövs endast ett fåtal nya kollektivtrafikresor per dag för att finansiera hela tjänsten. Men kanske ännu viktigare, det bidrar till ökad hälsa, färre bilresor och minskade utsläpp.

  Kontakta oss

  Malin.martensson@trivector.se för frågor om tjänsten och erbjudanden

  David.henningsson@trivector.se för frågor om tjänsten och tekniska frågor

  För att se tjänsten i Skåne, besök www.vandramedkoll.se

  Se vårt inspelade webbinarium.

   

  Malin Mårtensson

  Konsult hållbara transporter

  malin.martensson@trivector.se

  010-456 56 35