Höstmingel i Lund: Nästa generations moderna transportsystem

12 oktober 2023
Lund

Hur kan vi tillsammans skapa nästa generations transporteffektiva samhälle? Vi tror det är ett attraktivt transportsystem, skapat i samverkan och som tar sin utgångspunkt i forskningen. Vad tror du? Kom till vårt kontor i Lund den 12 oktober och fortsätt samtalet tillsammans med oss!

flicka som sitter på bänk med cykelhjälm i handen

Torsdagen den 12 oktober kl.14-19 är du välkommen till vårt huvudkontor i Lund, precis bakom centralstationen. Det blir en eftermiddag och kväll med spännande framtidsspanande föredrag och tid för mingel och gemensamma samtal. Det bjuds även på en del interaktiva inslag.

Hälsa på en liten stund, eller stanna hela eftermiddagen. Vi bjuder på enklare mat och dryck.

Sista anmälningsdag: 8 oktober.

För det här eventet har vi ett begränsat antal platser. Anmäl dig redan nu för att säkra din plats!

PROGRAM

14:00 Vi öppnar dörrarna!

14:30 Kontorschef Annika Kron hälsar välkommen. 

14:35 Framtidsspaning: Nästa generations moderna transportsystem – vad är det?

Lena Smidfelt Rosqvist, VD, Trivector Traffic

14.50 Tågstrategier – titta i backspegeln och vässa framtidsplaneringen

Skånetrafiken tog 2007 fram en tågstrategi med ett 30-årsperspektiv. Nu har halva tidsperioden gått och det är läge för en utvärdering – är de planer och resandeprognoser som togs fram då i linje med det som verkligen har inträffat?

Andreas Ekberg, Infrastrukturstrateg på Helsingborgs stad, Mats Améen och Joel Hansson, Kollektivtrafikexperter på Trivector Traffic var tre nyckelpersoner när tågstrategin togs fram och de delar med sig av sina erfarenheter.

Stephan Bösch, Kollektivtrafikexpert, Trivector Traffic, har varit projektledare för en nyligen genomförd framtidsspaning för järnvägen mot 2050 åt Trafikverket. Stephan berättar om vilka olika utmaningar och alternativa utvecklingsriktningar som kan förutses framöver.

15:35 Paus och mingel

Det bjuds på fika!

Mingla med oss och bidra med dina tankar kring framtidens transportsystem.
2022 fick Trivector utmärkelsen Sveriges cykelvänligaste arbetsplats. Under mingeltiden finns möjlighet att ta en titt på vår fina cykeldepå.

16:00 Hur påverkar digitalisering och AI oss och våra transporter? Poddinspelning!

Digitaliseringens framfart har rusat de senaste åren. Hur kan vi dra nytta av digitaliseringen i vårt arbete med framtidens transportsystem? Och hur kan AI påverka och hjälpa oss i arbetet med klimatomställningen?

Caroline Ljungberg Toulson, programledare för podden Esplanad spelar in ett avsnitt på plats.

Medverkar gör bland annat: 
Anna Clark, affärsområdesansvarig värdeskapande digitalisering, Trivector Traffic, medverkar.
Michal Stypa, Backtick
Jan Landelius, Qinshift

16.50 Stadsutveckling och mobilitet – från piloter till storskalig omställning

Mobilitet och parkering har blivit viktiga frågor i stadsbyggande och fastighetsutveckling. Nu går utvecklingen från enskilda mindre piloter till att även hantera frågorna samlat för hela kvarter eller stadsdelar. Det förutsätter ett fungerande samspel mellan offentliga och privata aktörer. Nya klimatkrav driver också på i både nybyggnation och befintliga bestånd.

Här lyfter vi fram intressanta erfarenheter från olika platser i Skåne och övriga Sverige, och diskuterar vilka framtidsfrågor du behöver ha koll på. På scen deltar både experter från Trivector Traffic och aktörer med stor inblick i den pågående utvecklingen.

Medverkar gör bland annat: 
Björn Wendle, vice VD, Trivector Traffic
Johan Kerttu, Fokusområdesansvarig parkering, Trivector Traffic
Anna-Karin Eklund, Projektledare utveckling Kirseberg, Jernhusen
Tove Gleisner, HR-chef, Wihlborgs Fastigheter AB

17:30-19.00 Mingel – vi bjuder på enklare mat och dryck.

2022 fick Trivector utmärkelsen Sveriges cykelvänligaste arbetsplats. Under mingeltiden finns möjlighet att ta en titt på vår fina cykeldepå.

Varmt välkommen!