Mobilitetshubbar – från idé till verklighet

13 oktober 2020
Hållbara transporter
Webbinarium

Mobilitetshubbar har snabbt blivit ett hett ämne och modeord. För nya stadsdelar, parkeringsanläggningar, små och stora noder i transportsystemet planeras mobilitetshubbar. Syftet är att underlätta delad mobilitet i olika former och kombinationer. Men hur får man dem att bli riktigt, riktigt bra?

Välkommen till ett webbinarium där du får kunskap om hur du kan ta mobilitetshubb från idé till verklighet. Mobilitetshubbar erbjuder stor flexibilitet och fler mobilitetstjänster för stadens invånare, verksamma och besökare. Men det krävs att först identifiera och förstå hur nyttorna kan realiseras till gagn för hela staden. Det behövs också en förståelse för affärsmodeller och förvaltning. Kunskap om vilka typer av tjänster som fungerar var, är också bra att ha koll på.

Det finns mycket att lära från redan genomförda projekt och planeringsråd. På det här webbinariet kommer våra trafikexperter Christian Fredricsson och Sara Boije af Gennäs sammanfatta kunskapsläget om mobilitetshubbar och ge användbara tips.

Du kommer bland annat få reda på:

  • Vad en mobilitetshubb är
  • Viktigaste nyttorna med att ställa om till mobilitetshubbar
  • Senaste erfarenheterna kring mobilitetshubbar, både i Sverige och internationellt
  • Sammanfattande principer för utveckling och etablering av en bra mobilitetshubb

Mer information

Så bygger du en riktigt bra mobilitetshubb

Praktisk information

Webbinariet sänds via Zoom. Länk skickas ut dagen innan webbinariedatum.

Du kommer ha möjlighet att ställa frågor via chatten i samband med webbinariet.

Webbinariet spelas in och vi kommer skicka länk med inspelningen i efterhand. Om du inte har möjlighet att delta under livesändningen – anmäl dig ändå, så får du inspelningen.

Webbinariet är kostnadsfritt och till för våra kunder, presumtiva kunder och samarbetspartners.

Tipsa gärna dina medarbetare om webbinariet!