Så här får Europas städer hållbara transporter

3 september 2020
Hållbara transporter

De senaste tre åren har forskare och experter inom mobilitet, miljö och klimat, som deltagit i projektet Sumps-Up, arbetat med att få fler städer att arbeta strategiskt med transportplanering. Syftet har varit att höja kunskapsnivån om hållbara transporter och sänka tröskeln att arbeta strategiskt med hållbar transportplanering, så kallade Sustainable Urban Mobility Plans (SUMP).

Välkommen till ett webbinarium där våra medarbetare Rasmus Sundberg och Caroline Mattsson tillsammans med Andreas Nordin, trafikplanerare på Malmö Stad berättar om resultaten från projektet.

Du får bland annat ta del av:

  • Hur ni kan använda de uppdaterade riktlinjerna för SUMP och hur ni kan utvärdera er trafikstrategi.
  • Malmös innovativa arbete inom sin trafikstrategi.
  • Enkla och kostnadseffektiva verktyg som har tagits fram.
  • Tips och exempel på vad som händer i olika Europeiska städer.

CIVITAS SUMPs-Up är ett EU-finansierat projekt som har samlat städer (bl.a. Malmö, Birmingham, Turin, Sofia), forskare och experter inom miljö, klimat och transporter för att tillsammans hjälpa städer att införa lösningar för hållbara transporter.

Syftet med projektet har varit att: ”Möjliggöra för myndigheter inom transportplanering i hela Europa, att använda Sustainable Urban Mobiltiy Plans (SUMP), speciellt i länder där SUMP används i liten utsträckning och där de negativa effekterna av transporter är stora.” Berättar Caroline Mattsson, Trivector.

Inspelningen av webbinariet >>

Praktisk information

Webbinariet sänds via Zoom. Länk skickas ut dagen innan webbinariedatum.

Du kommer ha möjlighet att ställa frågor via chatten i samband med webbinariet.

Webbinariet spelas in och vi kommer skicka länk med inspelningen i efterhand. Om du inte har möjlighet att delta under livesändningen – anmäl dig ändå, så får du inspelningen.

Webbinariet är kostnadsfritt och till för våra kunder, presumtiva kunder och samarbetspartners.

Tipsa gärna dina medarbetare om webbinariet!

Klimatår 2020!

Bara 10 år kvar… nu gör vi 2020 till klimatår! Vi sätter särskilt fokus på en hållbar klimatomställning. Antar du utmaningen tillsammans med oss?

Mer om klimatåret 2020 >>