Smart sparande i kollektivtrafiken

7 december 2023

Sveriges regioner står inför stora ekonomiska utmaningar. Samtliga regioner prognosticerar för underskott 2023, vilket ökar kraven på sparande och effektiviseringar inom kollektivtrafiken. Men hur kan besparingar genomföras samtidigt som resandet ökas?

Välkommen till ett webbinarium där våra kollektivtrafikexperter Mats Améen och Joel Hansson delar med sig av praktisk kunskap och konkreta exempel inom området. Du får mer kunskap om hur smarta besparingar och effektiviseringar kan kombineras i satsningar, som resulterar i både lägre underskott och fler resenärer.

Mats Améen har lång erfarenhet inom strategisk planering, bland annat som tidigare chefsstrateg på Skånetrafiken. Joel Hansson har nyligen doktorerat inom regional kollektivtrafikplanering och har i sin avhandling behandlat svåra avvägningar inom området. Trivector Traffic har mångårig erfarenhet av att jobba inom små och stora kollektivtrafikuppdrag som många gånger leder till en mer kostnadseffektiv och attraktiv kollektivtrafik. Webbinariet leds av Frida Odbacke, fokusområdesansvarig för Kollektivtrafik i staden på Trivector Traffic.

Webbinariet är intressant för dig som vill utöka din kunskap om hur kollektivtrafiken kan effektiviseras och samtidigt bli mer attraktiv.

Mer information

Attraktiv kollektivtrafik – Trivector (trivectortraffic.se)

Praktisk information

Webbinariet sänds via Zoom. Länk skickar vi ut dagen innan webbinariedatum.

Avsätt gärna lite tid efter webbinariet. Vi bjuder in till eftersnack i Teams.

Du har möjlighet att ställa frågor via chatten i samband med webbinariet.

Webbinariet spelas in och vi skickar ut länk med inspelningen i efterhand. Om du inte har möjlighet att delta under livesändningen – anmäl dig ändå, så får du inspelningen.

Webbinariet är kostnadsfritt och till för våra kunder, presumtiva kunder och samarbetspartners.

Tipsa gärna dina vänner och kollegor om webbinariet!