En virtuell studieresa längs nya spårvägen i Lund

17 december 2020
Hållbara transporter
Webbinarium

Den 13 december öppnar nya spårvägen i Lund för allmänheten, en unik händelse då ingen helt ny spårvägsanläggning öppnats i Sverige sedan december 1910. Det har varit en lång resa fram till öppnandet men nu är Lund en spårvägsstad.

Nu när vi inte kan arrangera en studieresa på plats, välkomnar vi dig till en virtuell studieresa. Trivectors kollektivtrafikexpert Per Gunnar Andersson bjuder på en guidad tur hela vägen från Clemenstorget vid Lund C till ESS i slutet av Brunnshögsområdet. Precis som på en riktig studieresa blir det stopp vid platser där vi fördjupar oss i trafiktekniska och stadsbyggnadsmässiga lösningar. Här gör vi även utblickar till tidigare studieresemål i Europa, som varit inspirerande för Lund. Vid stoppen blir det också möjlighet att ställa frågor.

Torsdagen den 17 december 15-16.15 blir det en timmes spännande guidning med intressanta fakta, kuriosa och en och annan anekdot!

Med på resan har vi också Håkan Lockby, fd teknisk direktör i Lunds kommun och mycket involverad i att spårvägen blev verklighet. Samtalet modereras av Caroline Ljungberg Toulson, affärsområdesansvarig och programledare för Trivectors podcast Esplanad.

Praktisk information

Vi sänder den digitala studieresan via Zoom. Länk skickas ut dagen innan. Webbinariet spelas in. Om du inte har möjlighet att delta under livesändningen – anmäl dig ändå, så får du inspelningen.

Webbinariet är kostnadsfritt och till för våra kunder, presumtiva kunder och samarbetspartners.

Skicka gärna vidare inbjudan till en kollega!