Velo-city 2023

9-12 maj 2023
Hållbara transporter
Leipzig

Velo-city är en internationell cykelkonferens där förespråkare, städer, beslutsfattare, forskare och företag möts för att forma framtiden för cykling. I år hålls cykelkonferensen i Leipzig.

Som det årliga flaggskeppsevenemanget för European Cyclists’ Federation spelar Velo-city en värdefull roll för att främja cykling som ett hållbart och hälsosamt transportmedel för alla. Som inget annat evenemang erbjuder konferensen en plattform för kunskapsutbyte och policyöverföring till det växande antalet av mer än 1400 Velo-medborgare från över 60 länder som är involverade i politiken, främjandet och tillhandahållandet av cykling, aktiv mobilitet och hållbar stadsutveckling. Dessutom visar konferensutställningen upp de senaste innovationerna för en bättre cykelupplevelse både i och utanför Europas städer.

Vår medarbetare Anna Clark modererar på fredagen 12/5 sessionen ”Not an end in itself: Technologies that impact cycling”

Det är ingen hemlighet att innovativa tekniska lösningar kan stödja och påskynda den cykelrevolution som äger rum i ett växande antal städer över hela världen. Men denna session kommer också att avslöja teknikens gränser och behovet av att omvärdera dess faktiska inverkan. Hur kan tekniken tjäna cykling? Hur kan vi gå bort från att se teknik som ett självändamål och fokusera på att bygga en stad i människostorlek? Hur undkommer vi futuristiska visioner av högteknologiska utopier och fokuserar på att bygga verkligt inkluderande utrymmen, där alla kan leva lyckliga?

Mer information >>