Webbinarium: Trender i kollektivtrafikresandet – vad kan det lära oss för att utforma framtidens trafik?

7 maj 2024
Attraktiv kollektivtrafik

Välkommen till ett webbinarium den 7 maj där Svensk Kollektivtrafik och Trivector Traffic gemensamt ger en inblick i hur i resande och attityder i kollektivtrafiken förändrats i både ett kortsiktigt och ett långsiktigt perspektiv. Efter pandemins inverkan har resandet börjat normaliseras, men med nya resmönster. Vilka lärdomar kan vi dra av den historiska utvecklingen för att forma en mer attraktiv, hållbar och effektiv kollektivtrafik i framtiden?

Under detta webbinarium kommer vi att presentera unika data om kollektivtrafikresandet i våra svenska städer. Utvecklingen kommer att beskrivas genom nedslag under åren 1998/2010, 2016, 2019 och 2023. Vilka framgångsfaktorer kan urskiljas för de städer som lyckats bäst?

Dessutom kommer vi att presentera de senaste siffrorna från Kollektivtrafikbarometern 2023 som Svensk Kollektivtrafik tagit fram. Genom att förstå vilka faktorer som driver nöjdhet och resande för olika resenärsgrupper kan kollektivtrafiken göras mer attraktiv. Det kan handla om hur kollektivtrafikens aktörer kan forma strategier för en framtida positiv resandeutveckling, bland annat genom att locka över bilister

Vi kommer också att ta en närmare titt på målgruppsanalyser och undersöka hur olika grupper reser och vilka specifika behov de har. Genom att anpassa kollektivtrafiken efter målgruppernas preferenser och behov kan vi skapa en mer attraktiv service för alla resenärer, öka marknadsandelen och uppnå minskad klimatpåverkan.

Webbinariet leds av experterna:

  • Mattias Andersson, projektledare/utredare på Svensk Kollektivtrafik
  • Frida Odbacke, konsult kollektivtrafik/hållbara transporter på Trivector Traffic
  • Mats Améen, senior trafikkonsult på Trivector Traffic

Varmt välkommen!

 

Mer information

Attraktiv kollektivtrafik – Trivector (trivectortraffic.se)

Praktisk information

Webbinariet sänds via Zoom. Länk skickar vi ut dagen innan webbinariedatum.

Avsätt gärna lite tid efter webbinariet. Vi bjuder in till eftersnack i Teams kl 11.00-11.30.

Du har möjlighet att ställa frågor via chatten i samband med webbinariet.

Webbinariet spelas in och vi skickar ut länk med inspelningen i efterhand. Om du inte har möjlighet att delta under livesändningen – anmäl dig ändå, så får du inspelningen.

Webbinariet är kostnadsfritt.

Tipsa gärna dina vänner och kollegor om webbinariet!