Workshop: Sommargågator

23 september 2021
Hållbara transporter

Sommargågator och andra tillfälliga åtgärder blir allt mer populära bland kommuner i Sverige. Syftet är ofta att skapa extra utrymme för vistelse och gående under sommarmånaderna, men kan också vara att testa en omfördelning av gaturummet inför en permanent ombyggnad.

Sommargågata Örebro

Sommaren 2022 kan verka långt borta, men det är hög tid att redan nu börja planera för de tillfälliga åtgärder som ska genomföras då. Som en uppföljning till webbinariet om sommargågator i våras bjuder vi nu in till en digital workshop med syftet att tillsammans diskutera erfarenheter och frågeställningar kopplade till genomförande av tillfälliga åtgärder.

  • Vilka steg kan och bör ingå i genomförandeprocessen?
  • Hur förankras åtgärderna?
  • Vilka platser är lämpliga för sommargågator?
  • Vad behöver göras för att utvärdera effekten?

Workshopen inleds med en faktabaserad introduktion till temat. Efter workshopen har du fått en bra samling råd och praktiska erfarenheter för att framgångsrikt kunna planera och genomföra åtgärder till sommaren 2022.

Workshopen leds av vår medarbetare Sara Malm tillsammans med Björn Sundin. Sara är expert på hållbara transporter och har lång erfarenhet av att jobba med gångtrafik och sommargågator. Björn är författare och konsult inom ledarskap, stadsutveckling och hållbarhet. Han var tidigare kommunalråd (S) med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Örebro 2011-2017 och ledde då arbetet med att öka bostadsbyggandet och snabba på de kommunala processerna kring planering och byggande. Han var dessutom djupt engagerad i projektet att skapa sommargågator i staden.

Varmt välkommen!

Mer information

Se webbinariet ”Sommargågator – från test till permanent omställning”

Mer om Björn Sundin och Samhällsbygget

Praktisk information

Kostnad: 895 kr exkl moms. Gå 4 för priset av 3 inom samma organisation/förvaltning

Vid avbokning mindre än en vecka före workshop faktureras hela kostnaden

Datum: 23 september kl 10.00-12.00

Länk skickas ut dagen innan workshopen

Workshopen är till för våra kunder, presumtiva kunder och samarbetspartners

Tipsa gärna dina vänner eller kollegor om workshopen!