Lunchseminarium: Grön omställning med eller utan hållbara transporter

2 februari 2023
Hållbara transporter
Luleå

En grön omställning förutsätter även ett hållbart transportsystem. Men hur kan man uppnå både en god tillgänglighet och en miljömässigt hållbar utveckling av transportsystemet? Det transporteffektiva samhället är möjligt, men utmaningarna måste tas på allvar. Det behövs en hög grad av nytänkande och innovation, och förutsättningarna skapas i ett nära samspel mellan offentliga och privata aktörer.

Hur kan man som företag, offentlig verksamhet eller annan organisation bidra till omställningen av transportsystemet idag och imorgon? Vilka åtgärder fungerar bäst? Vad kan vi lära av andras framgångar och misstag?  

Viktor Lindqvist, från Trivector Traffics nyöppnade kontor i Luleå, delar tillsammans med kollegor från övriga Sverige med sig av expertkunskaper och erfarenheter. Utifrån aktuell forskning och praktik från olika delar av samhället diskuterar vi på seminariet både utmaningar och lösningar för ett transporteffektivt samhälle. Exempel hämtas från bland annat stadsbyggande och parkering, infrastrukturplanering, kollektivtrafik, mobilitetstjänster, elektrifiering, cykling och annan aktiv mobilitet. Det finns även tid för att ställa frågor. 

Vi bjuder på lunch och ser fram emot att träffas! 

Praktisk information

När? Torsdag 2 februari kl.12-13

Var? Luleå Science Park, Aurorum 1 C, Ljusgården

Förtäring? Vi bjuder på lunch!

Sista anmälningsdag är 31 januari. Anmäl dig idag för att säkra din plats!

Mer information

Jobba med oss i Luleå

Nytt kontor i Luleå Science Park