Webbinarium: Varje rörelse räknas – hög tid att skapa ett samhälle som främjar aktiv mobilitet

26 januari 2024

Sverige tillhör de länder där befolkningen är som mest stillasittande. Vi tillbringar i snitt sjuttio procent av vår vakna tid sittande eller liggande. Aldrig i historien har vardagsrörelsen varit så liten som nu. Aldrig har möjligheterna att ta rulltrappan, hissen, bilen eller jobba hemma varit större. Priset för det bekväma, stillasittande samhälle vi byggt ser vi i ökad övervikt och fetma, i ökad psykisk ohälsa och i unga som är i sämre skick när det gäller kondition, muskelstyrka och motorik än föregående generationer.

Ett konkret sätt att vända trenden är en samhällsplanering som främjar aktiv mobilitet. Trivector Traffic har genom flera aktuella projekt visat hur vi med kloka satsningar kraftfullt kan öka förutsättningarna för mer aktivitet i vardagen.

 

Välkommen till detta webbinarium där Veronica Hejdelind, som var sekreterare i utredningen ”Varje rörelse räknas – hur skapar vi ett samhälle som främjar fysisk aktivitet (SOU 2023:29)?” deltar. Till vardags driver hon, kontoret HallemarHejdlind. Veronica kommer att presentera forskningen som ligger bakom utredningens rekommendationer att satsa på aktiv mobilitet som en nyckelfaktor för att bryta den negativa utvecklingen. Sara Boije af Gennäs, Fokusområdesansvarig aktiv mobilitet och Sara Malm, Fokusområdesansvarig gång och trafiksäkerhet på Trivector Traffic och Veronica kommer att lyfta fram goda exempel och belysa samhällskostnaderna för stillasittandet generellt och i relation till investeringar i infrastruktur specifikt. 

Mer information

Aktiv mobilitet – Trivector (trivectortraffic.se)

Praktisk information

Webbinariet sänds via Zoom. Länk skickar vi ut dagen innan webbinariedatum.

Avsätt gärna lite tid efter webbinariet. Vi bjuder in till eftersnack i Teams.

Du har möjlighet att ställa frågor via chatten i samband med webbinariet.

Webbinariet spelas in och vi skickar ut länk med inspelningen i efterhand. Om du inte har möjlighet att delta under livesändningen – anmäl dig ändå, så får du inspelningen.

Webbinariet är kostnadsfritt och till för våra kunder, presumtiva kunder och samarbetspartners.

Tipsa gärna dina vänner och kollegor om webbinariet!