Nytt poddavsnitt med Trafikverkets nye GD Roberto Maiorana

2022-05-31
Framtidssäkrad samhällsplanering
Klimatomställning
Regional kollektivtrafik

Esplanad har träffat Roberto Maiorana, som tillträdde som generaldirektör på Trafikverket den 1 mars i år. Samtalet handlade om klimatmålen, framtidens transporter och den nya rollen som GD.

Roberto Maiorana, Trafikverkets GD

Foto: Elin Gårdestig, Trafikverket.

 

Roberto har lång erfarenhet inom transportbranschen, i Sverige såväl som internationellt – från ledande befattningar på SAS, men också från Trafikverkets verksamhet.

Vi diskuterar både pandemin och krigets påverkan på Trafikverkets uppdrag, och vad detta kommer att innebära framöver. Vi pratar om Trafikverkets roll i omställningen till ett fossilfritt samhälle och hur väl den nationella planen passar in i detta arbete. Dessutom pratar vi om skillnader – och likheter – med att arbeta med järnväg istället för flyg.

I studion finns Caroline Ljungberg Toulson och Christian Dymén.

Lyssna på podden Esplanad

  • Android-användare kan ladda ner appen ”Podbean” och lyssna genom den.
  • Iphone-användare kan lyssna genom iTunes och i appen Podcaster. Det är bara att söka på ”Esplanad”. Finns här via webben: https://trivectortraffic.podbean.com/
  • Du kan också hitta Esplanad via Spotify.

Lyssna via webben: https://www.trivectortraffic.se/inspiration/podden-esplanad/

Esplanad är Trivectors podd om staden, trafiken och framtiden. Podden tar upp trafik- och stadsutveckling ur ett brett perspektiv och diskuterar olika ämnen tillsammans med intressanta gäster.