EC2B Mobility rustas för tillväxt

2021-09-23
Okategoriserad
Delad mobilitet
Kollektivtrafik i staden

Trivector Traffics dotterbolag EC2B Mobility rustas nu för att kunna växa på en högintressant marknad för Mobility as a Service (MaaS). Med mobilitetstjänsten EC2B har bolaget visat att efterfrågan finns, och fullt verksamma etableringar finns i både Lund och Göteborg. Nu är det dags att ta nästa steg.

EC2B Mobility används av de boende på Mandolingatan

EC2B utvecklar enkla och hållbara transportlösningar och mobilitetstjänster för alla som vill förenkla sin vardag och bidra till ett mer resurseffektivt samhälle. Easy to B and Easy to be. Med EC2B-appen  får användaren snabbt överblick över vilka transportalternativ som finns tillgängliga här och nu. Vill du ta bussen till jobbet eller boka en elcykel, lådcykel eller en bilpoolsbil? EC2B-tjänsten har hittills etablerats främst i samarbete med fastighetsägare och byggherrar som vill erbjuda boende och hyresgäster mer än enbart enskilda mobilitetstjänster. Intresset för den typen av integrerat erbjudande är fortsatt stort, både inom och utanför fastighetssektorn. Även bland slutanvändarna växer intresset för hållbara mobilitetstjänster. Många vill ha tillgång till bil – men vill inte äga den.

Därför tar EC2B nu nya steg för att bli en ledande aktör på den växande marknaden för MaaS. Ifrån teamet bakom EC2B har redan Christer Ljungberg, Lennart Persson, Emma Lund och Björn Wendle valt att investera i bolaget.

-Vi är en oberoende MaaS-leverantör som samverkar med de flesta av dagens bil- och cykelpooler vilket gör att vi kan skräddarsy ett mobilitetserbjudande. Kort sagt så brinner vi för att skapa värde för fastighetsägare, deras kunder och att bidra till en hållbar omställning av transportsystemet. Därför har vi valt att investera i bolaget, säger Lennart Persson, VD, EC2B

Allt fler fastighetsägare vill arbeta mer med mobilitets- och parkeringsfrågor både i nyproduktion och i befintliga fastighetsbestånd. Samtidigt uttrycker de att det är en rörig marknad med många aktörer och att det är svårt att veta vad som faktiskt fungerar, vilken effekt det ger och vad det kostar.

EC2B hjälper till med exakt detta, att bygga upp en kostnadseffektiv mobilitetslösning som är hållbar över tid och är enkel för fastighetsägaren. Vi ser nu över möjligheten för vidare finansiering.

För mer information om EC2B Mobility, kontakta oss gärna!

Mer information

För mer information om EC2B Mobility, kontakta oss gärna!
Christer Ljungberg, styrelseordförande EC2B
Lennart Persson, vd EC2B.

Läs mer om EC2B.
Läs mer om Mobilitetstjänster och bilpooler.