Ny guide för er som vill satsa på hållbara transporter

2021-02-23
Okategoriserad
Godstransporter
Verksamheters transporter

Företag och organisationer kan göra stora vinster på att effektivisera sina resor och transporter, det vill säga pendlingsresor, tjänsteresor och godstransporter. Nu finns en ny guide till företag och organisationer som vill satsa på hållbara transporter.

bilparkering och expert Nina Hvitlock

Att på olika sätt effektivisera resandet och göra det mer långsiktigt hållbart är en självklarhet för de allra flesta framgångsrika verksamheter idag.

– Allt fler företag och organisationer börjar förstå att om man inte arbetar med dessa frågor blir man frånåkt och utkonkurrerad, säger Nina Hvitlock, expert verksamheters transporter.

Framgångsrikt arbete med hållbara transporter bidrar till måluppfyllnad på flera plan – ekonomi, hälsa och minskat klimatavtryck.

Stora vinster med att effektivisera resor och transporter

Klimatrådet i Jönköpings län har tagit fram en guide som underlättar företags och organisationers arbete med hållbara transporter. Guiden baseras på erfarenheter från företag som är medlemmar i Klimatrådet. Till sin hjälp har Klimatrådet haft Trivector, som har coachat företagen.

– För att underlätta och påskynda omställningen till hållbara transporter har vi tagit fram en guide och användbara checklistor. Tanken är att guiden ska passa olika typer av organisationer och företag, oavsett storlek och omfattning på transportarbetet, säger Nina.

Guiden har fokus på nyttorna med att bedriva ett målmedvetet arbete för ett transportsnålt och hållbart företag. Digitala lösningar, arbetspendling, tjänsteresor och gods är områden som lyfts i guiden.

I filmen berättar Nina mer om vad guiden innehåller.

Mer information

Webbinarium 17 mars: Effektivare fordonshantering – sparar tid och pengar
Våra tjänster: Effektiva transporter för företag och organisationer

Välkommen att kontakta Nina Hvitlock, nina.hvitlock@trivector.se, 010-456 56 20 eller Pernilla Hyllenius Mattisson, pernilla.hyllenius@trivector.se, 010-456 56 07