Nytt poddinslag med David Sim, författaren till Mjuk stad

2022-12-20
Samskapad stadsutveckling
Digital transformation
Fastighetsutveckling

Podden Esplanad har träffat David Sim – arkitekt, författare och tidigare creative director på Gehl. 2019 släppte han boken ”Soft city” eller ”Mjuk stad” på svenska. Boken har översatts till ett 20-tal språk med ytterligare 10–15 på gång.

David Sim gäst i podden Esplanad

David berättar om den mjuka staden, som sätter bekvämlighet, säkerhet och närhet i främsta rummet. Den mjuka staden har en mänsklig dimension, och är en stad som anpassar sig till våra föränderliga behov och som ger möjlighet till interaktion och främjar gemenskap.

Vi diskuterar hur pandemin och digitaliseringen förändrat stadsbyggandet och hur vi ska förhålla oss till klimatförändringarna när vi bygger våra städer. David berättar också om att ”Mjuk Stad” nu är på väg att översättas till ukrainska, och tankarna med att kunna använda boken i uppbyggandet efter kriget.

I studion finns Caroline Ljungberg Toulson.

Lyssna på podden Esplanad

  • Android-användare kan ladda ner appen ”Podbean” och lyssna genom den.

Lyssna via webben: https://www.trivectortraffic.se/inspiration/podden-esplanad/

Esplanad är Trivector Traffics podd om staden, trafiken och framtiden. Podden tar upp trafik- och stadsutveckling ur ett brett perspektiv och diskuterar olika ämnen tillsammans med intressanta gäster.