Capcal nu med fria högersvängar och rekalibrerad cirkulationsplatsmodell

2023-05-16
Värdeskapande digitalisering
Digitala produkter

Trivector Traffic har under våren släppt sin årliga uppdatering av Capcal. I år kommer den med stöd för att räkna på fria högersvängar i samtliga korsningstyper (förutom skyttelsignal). Dessutom har vi implementerat resultaten av Moveas arbete med att rekalibrera cirkulationsplatsmodellen i Metkap, ett arbete de utfört på uppdrag av Trafikverket,

En tredje nyhet är att Capcals visualisering av korsningar uppdaterats med ett helt nytt mer modernt utseende. Förutom att det ser trevligare ut, erbjuder det nya utseendet visualisering av övergångsställen, korta körfält och fria högersvängar. Det innebär att när du nu redigerar flöden på övergångsställen kan du visuellt se vilket övergångsställe som inmatningen påverkar.

Att ställa in körfältspilarna har också blivit enklare i denna version. Det går nu att klicka med musens primära knapp och få upp en lista på tillgängliga körriktningar inkl. möjliga val för fria högersvängar.

Illustration av programmet Capcal - visar den nya funktionen med highlight av övergångsställen.

 

Cirkulationsplats i Capcal

Befintlig kund – ladda ner Capcal

För dig som är befintlig Capcal 4-kund med ett gällande användar- och supportavtal så tar du del av Capcal 4.8 genom kundportalen. Vi skickade med e-post ut information om releasen till befintliga kunder den 10 mars i år.

Ny kund – köp Capcal

Har du inte redan en Capcal 4-licens så går det fort att komma igång. På Capcals produktsida hittar du våra aktuella priser i tabellen en bit ner på sidan. Där kan du lägga en beställning för digital leverans av mjukvaran mot faktura. Behöver ni fler licenser på platsen där du jobbar så har vi förmånliga priser för extra licenser vilka också framgår av pristabellen.

Mer information

Läs mer om trafikanalysprogrammet Capcal, eller kontakta Leif Linse, 010-456 56 14.

Kurstips! Trafikanalys med Capcal

Den 26 & 27 september (tvådagarskurs) kommer vi erbjuda ett webbaserat kurstillfälle för dig som är ny användare eller behöver fräscha upp dina kunskaper. I kursen ”Trafikanalys med Capcal” sätter vi programvaran i sitt sammanhang och går igenom de saker du behöver veta för att genomföra trafikanalyser av korsningar med Capcal.