Nordens högsta hus får tillgång till mobilitetstjänster genom EC2B

2023-04-27
Värdeskapande digitalisering
Delad mobilitet

För den som flyttar in i Nordens högsta hus, Karlatornet i Göteborg, finns goda förutsättningar att resa hållbart. I området Karlastaden, där Karlatornet är en del, kommer EC2B Mobility AB att leverera transport som tjänst, ”mobility as a service” där olika mobilitetstjänster, som bilpoolsbilar, hyrbilar och kollektivtrafik ingår i samma tjänst.

Mobilitetstjänster i Karlastaden i Göteborg med Karlatornet. Bild från Serneke.

EC2B paketerar olika mobilitetstjänster (bilpool, cykelpool, kollektivtrafik mm) och gör dem enkelt tillgängliga genom EC2B-appen. Dessutom ingår individuell rådgivning till de boende. Tjänsten är under ständig utveckling och byggs ut allt eftersom, med fler mobilitetstjänster och nya funktioner.

– Under senare tid har EC2B tecknat avtal med flera fastighetsaktörer i Sverige. Och att nu få leverera till Nordens högsta byggnad, det av Serneke och Balder byggda Karlatornet, är en viktig milstolpe för oss, säger Lennart Persson, VD för EC2B.

Flyttar in under våren

Karlastaden kommer att ha 2000 lägenheter och, ca 4000 boende. De första boende i de lägre byggnaderna flyttar in under våren, och i Karlatornet flyttar de in i höst.

Ökad efterfrågan på hållbara tjänster

– Vi på Serneke upplever generellt en större efterfrågan på hållbara tjänster från våra hyresgäster. Samverkan med EC2B innebär att våra kunder får tillgång till det senaste inom hållbar mobilitet, säger Ola Serneke, VD på Serneke.

EC2B startades 2018 av Trivector Traffic som en del i ett stort europeiskt forskningsprojekt. Sedan dess har tjänsten levererats till fastigheter i Göteborg och i Skåne.

Mer information

Läs mer om våra konsulttjänster inom Delad mobilitet och om tjänsten EC2B.

För mer information om EC2B i Karlastaden, kontakta Lennart Persson eller Caroline Ljungberg Toulson.