Vandra med koll – hjälp era invånare att ta kollektivtrafiken till naturen

2023-01-27
Värdeskapande digitalisering
Digitala produkter
Regional kollektivtrafik

Vandra med koll är en ny digital tjänst som kopplar samman vandringsleder med kollektivtrafiken. Tjänsten ger ett anpassat förslag på vandringstur tillsammans med tider för buss eller tåg till startpunkten och från slutpunkten för vandringen. Vandra med koll finns redan i Skåne men är nu möjlig att sätta upp för valfri geografisk region.

Vandra med koll, utflyktsplan

Utflyktsplanen guidar hela vägen

Vandra med koll ger en egen utflyktsplan för hela utflykten. Vandraren väljer hemmahållplats, vandringstakt, tid för pauser och utforskar sedan områdets vandringsleder på en karta. Genom att klicka på vandringsleder får användaren förslag på vandringsturer samt hur denne tar sig dit och hem med kollektivtrafik. I utflyktsplanen får vandraren detaljerade uppgifter om hela resan. Utflyktsplanen finns i mobilen, men kan även skrivas ut.  Vandra med koll ger även inspiration och vandringstips för den ovane vandraren, eller besökaren som är ny i den aktuella regionen.

Skaffa Vandra med koll till din region eller kommun

Låter det intressant? Vandra med koll finns redan i Skåne men är nu möjlig att sätta upp för valfri geografisk region. Hör av dig om du vill veta mer eller få en demonstration av tjänsten. Om vi får tillgång till digital leddata för era vandringsleder kan vi antagligen göra en anpassad demo som tydligt visar hur tjänsten skulle kunna se ut för just ert sammanhang.

Vi står bakom tjänsten

Trivector Traffic har tillsammans med Diwic Software and Music AB och Skånetrafiken i ett Vinnova-finansierat projekt utvecklat Vandra med koll. Vårt gemensamma syfte är att göra det mer attraktivt att resa kollektivt till naturen, och att få fler att ta sig ut i naturen. Såväl för dem som vanligen tar bilen, och för grupper som saknar bil. Det ökar resandet med kollektivtrafik på linjer i anslutning till vandrings- och naturområden, linjer som ofta har ledig kapacitet vid de tider då många vill ut i naturen. Tjänsten i Skåne visar att det behövs endast ett fåtal nya kollektivtrafikresor per dag för att finansiera hela tjänsten. Men kanske ännu viktigare, det bidrar till ökad hälsa, färre bilresor och minskade utsläpp.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Björn Wendle, 010-456 56 09 eller Lovisa Indebetou, 010-456 56 05.
För att se tjänsten i Skåne, besök www.vandramedkoll.se

Se gärna vår inspelade Demo av tjänsten Vandra med koll.